Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2020. május 24. (vasárnap)

Sorozatban 6. győzelem, és egy újabb revans Földeák otthonában. (archivált)

hir-visszatekintes.png

Sorozatban 6. győzelem, és egy újabb revans Földeák otthonában.

 

Szezon során először nem lett kihirdetve, ki lesz az utazó keret mivel, még maga Gerebicz mester sem tudta, hogy milyen összetételben fogunk elutazni Földeákra. De hát 15 óra 00 percre összeállt az utazó keret.:

 Krébesz A.

Varga G. - Laczi N. – Lukovics D. – Valkai Z.

Gerebicz A.

Petrusán B. - Balog T. – Makra G. –Magyar B.

Valakai J.

Cserék.: Kovács P. – Vidákovics I.

 

Borongós időben kezdhette meg csapatunk a mérkőzést, a Tisza-Maros csoport jelenleg 2. helyén tanyázó Földeák csapata ellen. 9. percben Magyra Béla végzett el egy szögletet mely Gerebicz fejét találta meg, hazai kapufa menteni tudott.

18.percben Lukovics állította meg a vendégek vérkeringését amikor, 20 méterre a saját kapujától adta el a labdát, amivel kihagyhatatlan gólhelyzetbe hozta a vendégek támadóját, Csizmadia Krisztiánt. Krébesz parádés módon menteni tudott, kijavította csapattársa hibáját.

20. perc ismét egy eladott labda, Varga Gábor fejelte a két vendég belső védő közt el a labdát, mely ismét Csizmadiát találta, meg aki könyörtelenül a jobb alsó sarokba passzolta a labdát.1-0 Két helyzetet ajándékoztunk ellenfelünknek, melyből egyet gólra tudtak váltani.

33. perc A SzegedMa cikkében rosszul leközölt Gerebicz mester helyett Varga Gábor engedett el egy sistergőst lövést, de a hazai kapus bravúrral hárítani tudott, jöhetett a vendég szöglet. Magyar tekerhette be, Valkai J. érkezett de Fortuna ismételten, belerúgott Valkaiba bomba fejese szinte ketté törte a keresztlécet, de nem lett gól.

35 . perc Balog ugratta ki Petrusánt aki 13 méterre a kaputól nem tudott hibázni, spiccel a hazai kapuba helyezett. 1-1

36. perc A hazaiak még magunkhoz sem tértek, a kapott gól után, amikor Magyar a tőle már megszokott módon tekerte be a kapu elé a labdát, beadására érkezett Petrusán és a fejelte Molnár kapus felett át a labdát pont a hálóba. 1-2

41. perc Gerebicz szerzett labdát a hazai kaputól, mintegy 20 méterre, ha már megszerezte, akkor meg is lőtte idénybeli első gólját. 1-3

Félidő.

Félidőben nem volt változás a vendégek összeállításában, de a mester Kovács P.-t elküldte melegíteni. 54. perc nyomnak a hazaiak, de támadásaik erőtlenek, ötlettelenek. Valkai Z. helyére a Pitvaros elleni mérkőzés egyik legjobbja Kovács Péter (Monstrum) érkezett.

58. perc Kovács, ha már beállt majdnem megcsinálta az okosságot 16. belül buktatta Orosz Márkot, a játékvezető sípja érthetetlenül néma maradt.

63. perc 16.-nál jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, Krébesz úszva a levegőben, menteni tudta a pazarul meglőtt lasztit, és tartotta csapatában a lelket.

65. perc MVK szögletből, Laczi Norbert került ki győztesként, aki bődületes erővel (-10 km/h sebességgel) zúdította a hazai kapuba a labdát.1-4

69. perc Valkai J. helyére Vidákovics I. érkezett.

73. perc Orosz Gergő ütközött Magyar Bélával, az ütközésből Orosz húzta a rövidebbet valószínűleg sajnos eltört a kulcscsontja. Jobbulást és mihamarabbi felgyógyulást kívánunk neki. 30 percnyi szünet után folytatódott a játék.

90. percig már csak 1-2 felejthető megmozdulás volt, gól már nem született.

Végeredményben: A tartalékos csapattal felálló Földeákot magabiztos játékkal, tudtuk két vállra fektetni. Folytatás szombaton Ferencszállás ellen.

Mérkőzés legjobbjai:

- Petrusán Balázs (2 gól szerzett, 11 góljával átvette a házi góllövő lista vezetését)

- Balog Tibor (Hasznos játékával, egymaga szervezte a MVK középpályáját, gólpasszt jegyzett)

- Krébesz Attila (A mérkőzés döntő pillanataiban mutatott parádés védéseket, magabiztossága átragadta a védelemre.)

Legharcosabb: - Gerebiz Attila (Maroslele elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét őt választom, mind támadásba, mind védekezésben toppon volt, egy az egy elleni párharcokat valamint, a fejpárbajokat rendre megnyerte Balog mellett ő volt, aki a középpályát stabillá, magabiztossá tette, ő szerezte csapatunk 3 gólját, mely megnyugtató előnyhöz jutatta csapatunkat.)

Rossz nap.: Földeák csapat (Sok sérülttel, nem tudták tartani az iramot, semmi sem jött össze nekik, szerencsétlen napot fogtak ki, és ismét elvesztették egy kulcsfontosságú játékosukat.

Készítette.: Krébesz Attila.

Hozzászólások: