Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 29. (péntek)

Beszámoló az idei legszimpatikusabb, legsportszerűbb csapat felett aratott győzelemről. (archivált)

gyozelem.jpg
Megvívtuk soron következő mérkőzésünket a Tisza-Maros csoport 13. helyezettjével, Maroslele csapatával.

Mint várható volt, azon játékosaink kezdtek, kik a bajnokságban ez idáig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

Kezdőcsapat.:

Varga László©

Varga Pál. – Sövényházi Gábor. – Kovács Péter. – Valkai Zoltán

Vidákovics István. – Gerebicz Attila. – Laczi Zoltán. – Petrusán Balázs

Krébesz Attila.- Makra Gábor

Cserék.:Magyar Béla. – Balog Tibor. – Valkai János. – Varga Gábor

Ahogyan az várható volt nagy elánnal mentünk neki Maroslele csapatának viszont az utolsó passz, beadás,labdaérintés rendre nem sikerült, így elmaradt a vezetést jelentő gól több ízben is.

Az 5. percben szöglethez jutottunk, Laczi Z. tekerte be, egyenesen a kapuba, ismét szögletből volt, eredményes,mint a Szentesi Kinizsi ellen. 1-0

A gólt követően szabályosan visszavett csapatunk az iramból, és mondhatni majdnem kivégeztettük magunkat. A vendégek nem egy hajmeresztő kontrát vezetettek a hazai kapu felé, de Varga L. rendre megakadályozta az egyenlítés. Nekünk is volt egy-két veszélyes támadásunk, de semmit sem jött be.

Elérkezett a félidő, Gerebicz mester nem kevesebbet, mint négyet cserélt:Makra Gábor helyett Valkai János, - Varga Pál helyett Varga Gábor, Valkai Zoltán helyett Balog Tibor, - Vidákovics István helyett a házi gól gyáros Magyar Béla. Cseréket követően nem kicsit megpezsdült a Kinizs játéka, pörgős, sokpasszos játékot csak nézni tudták a vendégek, viszont gólra az 58. percig kellett várni. Beadást követően a menteni igyekvő védő épp Petrusán elé gurította a labdát, aki egyenesen a bal felsőbe tekerte. 2-0 Gólt követően megindulta a gólgyártás, Balog bekapcsolta a jól bevált etetőt, és Laczi Zoltánnal pofát adtak a csapat játékának.

67. percben ismét Laczi Z. volt a főszereplő egy kipattanó labdát varázsolt pont a bal felsőbe. 3-0 69. perc Krébesz húzott el a jobb szélen, majd tálalt Valkai elé aki, nem tudta bevenni a vendégek kapuját. 71. perc ismét Krébesz repesztett el a belső védők közt az ötösről, visszasarkalta Valakai elé a labdát, aki nem tudott élni a lehetőséggel, kihagyta az ordító helyzetet, nem kis meglepetésre a kipattanót Magyar B. a védőbe lőtte, középkezdés helyett szöglet. 73. perc szögletet követően a röviden Krébesz csúsztatta meg a labdát, pont Petrusán felé akinek csak bele kellett tegye a fejét. 4-0 76. perc Gerebicz ugratta ki a védők közt Petrusánt, aki 14 méterről meglőtte 3. gólját és így mesterhármast ért el. Ez volt Balázs szezonbéli 9.gólja mellyel a házi góllövő lista 2. helyére lépett fel. 5-0 88.perc Krébesz és Laczi Z. volt a főszereplő, megmutatták hogyan is kell egy igazi kényszerítőt végrehajtani, aminek a vége egy parádés gól kell hogy legyen. 6-0 Ezen góllal Laczi is mesterhármast ért el, illetve feljött a házi góllövő lista 2. helyére Petrusán mellé. 90.perc végére maradt a csattanó mikor már mindenki azt hitte, hogy megszakad Magyar B. gólgyártása, bal futónk megadta ellenfelünknek a kegyelemdöfést. és beállította a 7-0.-ás végeredményt.

Összességében, egy rendkívül sportszerű, mérkőzésen egy nagyon szimpatikus fiatal csapattal szemben tudtunk diadalmaskodni.

 Folytatás Földeák csapata ellen jövő héten.

 

Új bejegyzéssel bővül beszámolóm mely során véleményem szerint fogom megválasztani az adott mérkőzés legjobb, legharcosabb játékosát, de ugye nem csak a jókat kell kiemelni, ezért szörnyű nap megnevezésben az adott mérkőzés leg pechesebb játékosa, játékosai fog, fognak szerepelni. Amennyiben valaki olyan, játékot hozzáállást, teljesítményt nyújt mely kiemelkedik a csapatból aranyember titulussal díjazom. Röviden tömören ennyi.

 Tehát akkor eheti véleményem:

Mérkőzés legjobbjai.:

 -Kovács P. (magabiztos, gyors!, és kíméletlen volt teljesítménye átragadt a védelemre)

- Laczi Z. illetve Petrusán B. (3 gólt lőttek, és teljesítményük nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.)

 Legharcosabb.:

- Gerebicz A. ( amihez, már hozzászokhattunk ismét megfelelő vezére lett csapatunknak, fontos labdaszerzései, indításai voltak, és hozzáállásában ismét példát mutatott a csapatnak.

 Szörnyű nap.:

- Krébesz Attila (habár több jó megmozdulása is volt, gólpasszt jegyzett, kihagyhatatlan helyzeteket teremtett, mégsem sikerült betalálnia)

- Valkai János (több ordító helyzetet kihagyott, nem tudott rápörögni a mérkőzésre beállítását követően)

 

Írta: Krébesz Attila