Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2019. május 23. (csütörtök)

A tudatosabb játékot bemutató Baktó-Petőfitelep Kratochwill Róbert duplájával fektette két vállra a Móravárosi Kinizsit. (archivált)

moravaros-bakto08-mj.jpg
A Szertár Sportbolt megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 19. fordulójában:

Móravárosi Kinizsi – Baktó-Petőfitelep 1-2 (0-1). Gyálarét, 100 néző, vezette: Savanya István (Cseh Gábor, Sári Csaba Levente).
Móraváros: Varga L. – Varga P. (Varga G. 46′), Gerebicz (Valkai J. 46′), Laczi N., Valkai Z. (Kovács P. 75′), Petrusán, Vidákovics, Laczi Z., Balog T., Magyar, Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Baktó: Kertész – Kiss Sz., Csorba, Kincses, Kis Zs. (Molnár T. 70′), Fűz, Kratochwill, Sávai, Tranger Zs. (Tranger M. 61′), Pálinkó, Paszternák (Gyémánt 79′). Játékos-edző: Pálinkó Attila.
Gólszerzők: Jenei Cs. (64′), illetve Kratochwill R. (2 – 45′, 67′)
Kiállítva: Vidákovics I. (74′)

Gerebicz Attila: “A mérkőzés döntő pillanataiból a Baktó csapata jött ki jobban, megérdemelten nyertek, gratulálunk nekik.”

Pálinkó Attila: “Savanya játékvezető még sohasem vezetett ilyen jól a mi meccsünkön, mint tette azt a mai napon. A játékvezetés és a két csapat produkciója is méltó volt a rangadóhoz.”

Vége a mérkőzésnek.

93. perc: Kétségbeesett felívelgetések móravárosi részről, a labda úgy jön vissza, akár egy gumifalról. Itt a hármas sípszó. A tudatosabb futballt bemutató Baktó-Petőfitelep rászolgált a győzelemre a szegedi rangad&o��Q,

90. perc: Kratochwillnek majdnem összejött a mesterhármas! A móravárosi védők felszabadítása a lábáról a jobb alsó felé pattant, vészesen tartott gólba, Vargának minden tudására szüksége volt a hárításhoz.

87. perc: Továbbra is baktói akarat érvényesül, persze nagyon küzd a Móraváros. Egy hazai szabadrúgást biztosan hárít a vendégek védelme, majd Laczi Zoltán került ziccerbe, legalábbis azt hittük, de az asszisztens lest jelzett.

83. perc: A frissen beállt Gyémánt egy az egyben vezette Varga kapujára a labdát, kicsit többet várt a kelleténél, beérték, így lövésében már nem maradt erő. A hazaiak kétségbeesetten átlövésekkel kísérleteznek, de gond van az irányzékkal.

80. perc: Baktói szöglet érkezett balról, Pálinkó teker&e�����,eacute;t Kratochwill fejelte rá, de nem született meg a harmadik gólja, Varga László portás ezúttal biztos kézzel hárított.

79. perc: Paszternák helyére Gyémánt érkezett, miközben a kiállítás óta egyértelműen uralja a meccset a vendégcsapat, annyit ad ki magából, amennyi az előny biztos tartásához kell.

75. perc: Pálinkó Attila 40 méterről is bátran rászúrta a szabadrúgást, a sorfalról hulló falevélként szállt tovább a laszti, centikkel a léc fölé.

74. perc: PIROS LAP! Vidákovics Istvánt második sárga lappal teljesen jogosan kiállította a játékvezető, kézzel ütött bele egy ívelésbe. Tíz emberrel folytatja tehát a Móraváros, így még nehezebb lesz pontot menteniük.

73. perc: Gőzerővel rohamoznak a piros-fehérek, jelentősebb helyzetig azonban nem jutottak. A Baktó sem adta fel a támadások lehetőségét, ám visszaálltak, várják a móravárosiakat, s labdaszerzésekből indulnak.

70. perc: Újabb csere a vendégeknél: Kis Zsolt le, Molnár Tamás be.

69. perc: Laczi Zoltán 30 méteres szabadrúgása halt el a baktói sorfalban. Kiegyenlített küzdelem folyik, rendkívül jó játékvezetés mellett.

moravaros_bakto18_mj

67. perc: GÓÓÓL 1-2! Újra előnyben a Baktó, potyognak a gólok. Szöglet utáni kavarodás végén Kratochwill 10 méterről lőtte ki a bal alsót, saját maga és csapata második találatát elérve.

64. perc: GÓÓÓL 1-1! A játék képe alapján kissé váratlanul egyenlített a Móraváros. Jobb oldali akció után egy védőről lepattanó labdára Jenei Csaba robbant be, és a tehetetlen kapus mellett kilőtte a jobb alsót.

62. perc: Tranger Zsoltot Tranger Milán váltotta a vendégeknél. Közben Balog Tibor próbálkozott, de kísérlete a baktói kapu fölé szállt.

60. perc: A Kinizsi játéka erőlködésbe ment át, megfogta őket gól. Távoli lövésekig jutnak csak.

55. perc: A férfiasan kemény, de sportszerű meccset sok fault tördeli. Pálinkó Attila lövése veszélyeztette a hazai kaput, s Tranger Zsolt is helyzetbe került, de elpuskázta. Menne előre a Móraváros, de több az elképzelés a látogatók kontraakcióiban.

50. perc: Nagy lendülettel vetette magát a csatába a hazai csapat, szeretne gyorsan egyenlíteni.

46. perc: A hazaiak kezdték a második félidőt. A szünetben kettőt is cseréltek. A megsérült Varga Pált ikertestvére, Gábor, míg Gerebicz Attila játékos-edzőt Valkai János váltotta.

Szünet.

45. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett a Baktó! Kiss Szabolccsal szemben szabálytalankodtak a móravárosiak a tizenhatos sarkánál, a labda nála maradt, a bíró azonban nem alkalmazott előnyszabályt, hanem szabadrúgást ítélt. Kiss hevesen reklamált, amiért sárga lapot kapott. Játékostársai azonban nem törődtek ezzel, a játékra koncentráltak, s milyen jót tették! Pálinkó pompás beadására Kratochwill Róbert emelkedett, s a jobb alsóba bólintott. A 36 esztendős játékosnak ez volt az első gólja a szezonban.

moravaros_bakto24_mj

41. perc: Újra Balog Tibor próbálkozott, távoli lövése nagyon veszélyesen pattant meg az egyik védőn, Kertész kapus szerencséjére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Balog nagyon él, Laczi Zoltán pedig ügyesen szervez a középpályán. Ahogy a félidő eleje a Baktóé volt, úgy most a vége a Móravárosé. Az állás pedig gól nélküli döntetlen…

36. perc: A meccs eddigi legnagyobb ziccere maradt ki. A remekül játszó Laczi Zoltán a védők között nagyszerűen találta meg Balog Tibort, aki az ötösön belül elfektette a baktói kapust, majd át akarta emelni Kertészt, ám ő fantasztikus mozdulattal bele tudott ütni a lasztiba. A visszapattanóval Balog ismételhetett, közben már a védők is odaértek, így szorongatott helyzetből a jobb kapufa mellé lőtt.

33. perc: Balog Tibor indításával Jenei Csaba törhetett volna most a baktói kapura, ám harsant a síp, les miatt megállt az akció.

32. perc: Az utóbbi időszakban a vendégek támadásait figyelhettük. Tranger Zsolt tört be a tizenhatoson belülre, de addig totojázott, míg szerelték a védők. Több sarokrúgás is jelezte a fekete-fehérek gólszerzési szándékát.

28. perc: A vendégek jutottak szöglethez. Pálinkó csavarta középre, a védők kifejelték, vissza a feladóhoz, aki ismételhetett, Kratochwill Róbert fejelhetett volna a tizenegyespontról, de rosszul ért hozzá, így odalett a lehetőség.

27. perc: Laczi Zoltán 28 méteres szabadrúgására nyújtózkodott Kertész kapus, de nem kellett közbeavatkoznia, mert mintegy 20 centivel a léc felett hagyta el a játékteret. Enyhe fölényben most a hazaiak, kontrákra apellálnak a baktóiak.

25. perc: Elmélyült taktikai harc jellemzi a találkozót. A két együttes jól ismeri egymást, tartanak is kicsit a másiktól. Nem akarnak hibázni, emiatt a szokottnál talán picikét óvatosabbak. Ezzel együtt is élvezetes a játék.

22. perc: A talaj egyenetlensége komoly próbatétel elé állítja a futballistákat, nem könnyű a labdakezelés. Most is egy göröngy zavarta meg a móravárosi Laczi Zoltánt, aki a tizenhatoson belülről így fölé lőtt.

21. perc: Pálinkó igen aktív, ezúttal 25 méteres bombaerős szabadrúgását mentette a fal. Ha átjut, nehéz dolga lett volna Varga László portásnak. Meg kell jegyezni, rendkívül sok a taktikai fault mindkét oldalon, ha veszélyesebb helyzet alakulna ki, a srácok igyekeznek minél hamarabb elejét venni.

moravaros_bakto26_mj

17. perc: Hazai szabadrúgás 35 méterről: Magyar Béla átlépte a labdát, a sorfal mellett aztán visszakapta Jenei Csabától, a tizenhatosról rá is durrantotta a pompás kombináció végén, a próbálkozás viszont fölé szállt.

16. perc: Enyhe móravárosi fölényt tört meg Pálinkó Attila óriási helyzete. Gerebicz Attila késlekedése miatt törhetett előre a felezővonaltól, remekül fedezte a lasztit, nem tudták feltartóztatni. Befelé cselezett, s lőni akart, amikor érkezett a visszafutó Laczi Norbert, akinek sikerült szögletre blokkolni.

12. perc: A tizenhatos sarkáról végzett el ezúttal Magyar szabadrúgást, kísérlete a háromtagú baktói falban akadt el. Érdekesség, hogy a vendégek a rövid sarokhoz is állítottak egy embert, míg Kertész portás a hosszút igyekezett takarni, tartván a hazaiak pontrúgás-specialistáitól.

11. perc: Magyar Béla nevéhez fűződik az első lövés, Kertész Norbert kapus biztosan fogta a jobb alsóra tartó móravárosi löketet.

8. perc: Mezőnyjátékkal telnek a percek, a Kinizsi is kezdi most már felvenni a ritmust. A legveszélyesebb akciót így is a vendégek vezették. Pálinkó az alapvonalig tört a bal szárnyon, onnan visszafelé játszott, többen is ígéretes pozícióban érkeztek, de lőniük nem sikerült, a védők közbe tudtak avatkozni.

4. perc: Az elmúlt hetekben szárnyaló Baktó Sávai Zoltán és Pálinkó Attila szervezésében és vezényletével támadólag lépett fel rögtön a parti elején. A Móraváros – talán okulva a legutóbbi makói 0-4-ből – óvatosabban állt fel, picit vissza is zárt, s kivárásra játszik.

moravaros_bakto03_mj

1. perc: A baktóiak kezdték a játékot, Szeged városa, a Pick-torony felé támadhatnak az első játékrészben

16.45: Köszöntjük Önöket Gyálarétről! A két tradicionális szegedi csapat között nagyon jó mérkőzés várható. Kisebb-nagyobb megszakításokkal hosszú évtizedek óta színesítik ezek az együttesek a szegedi futballpalettáját. Ezúttal mindkét fél gyakorlatilag a legjobb összeállításában lép pályára, s a győzelemre tör. Még mindketten a dobogó eléréséről álmodnak, hiszen nagyszerű formában futballoznak tavasszal, s nincsenek is beláthatatlan távolságban az éllovasoktól. Szép lenne az érem, de ehhez szorgosan kell gyűjtögetni a pontokat. Fekete-fehér felsőben, világoskék nadrágban, fehér sportszárban a vendégek, míg a móravárosiak piros-fehérben futottak ki.

17 órakor Savanya István játékvezető sípjelére indul a találkozó és az élő közvetítés, de természetesen már korábban is bejelentkezünk a helyszínről, a gyálaréti pályáról.

 

 

Hozzászólások: