Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2020. május 25. (hétfő)

Kettős győzelem a BL-rendszerben (archivált)

stmihalyellen.jpg

Hétvégén és hét közben is bajnoki fordulókat játszik mostanság a Kinizsi felnőtt és ifjúsági csapata. A heti hárommérkőzéses sorozatterhelés ellenére is nagy sikereknek örülhettek a helyi szurkolók. A felnőtt gárda Apátfalván diadalmaskodott 5-1-re, míg az ifi csapat „A Klasszikus”-on győzött St. Mihály együttese ellen 4-2-re.

Apátfalván igen változatos mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. Mindkét oldalon több gólszerzési lehetőség adódott, azonban a Kinizsi ezekkel jobban gazdálkodott. Apróságok döntöttek, pontosabban egy lábnyi különbség volt a két csapat között, és ez Magyar Béla bal lába volt. Háromszor sült el a rettegett bal láb és ezzel feledtette a múlt heti bal szél esetleges megingásait, ellenállhatatlan volt ezen a mérkőzésen. Majd Petrusán Balázs szerzett magának újabb ellenségeket a megyében, hiszen ismét betalált aktuális ellenfele hálójába hatalmas elvárásokat generálva ezáltal saját irányába a szezon hátralévő részében. A mérkőzést élőben megtekintő Móravárosi szurkolók szóhasználatával élve: „Beverte, mint betyár a babot!” Majd egy újabb balos löket és 5-1, Laczi Zoltán volt eredményes. Tehát sikerült a csapatnak revansot vennie az őszi vereségért és bizakodva várhatjuk a Baktó elleni következő fordulót hasonló célokkal.

Az utánpótlás csapat látványos mérkőzésen 4-2-re verte St. Mihály újonnan alakult, több felnőtt bajnoki tapasztalattal rendelkező játékossal felálló együttesét. A csapatot „A Mágus” forradalmi        1-3-3-1-2-es felállásban küldte pályára. A kezdőcsapat: Gulyás – Horváth – Tiszai, Szatmári, Mohácsi-Nagy B. –Dollák Sz., Mohácsi-Nagy M., Farkas – Dollák S. – Mata, Nagy. Majd pályára lépett még a mérkőzés folyamán Sopsich Szabolcs, Varga Krisztián és Balogh Imre is. A mérkőzés elején a nagy lendülettel kezdő St. Mihály szerzett vezetést. Azonban a Kinizsi ettől nem rezdült meg, játszotta saját játékát és fordított 3-1-re Nagy Alberto kettő, és Dollák Sándor egy találatával. Sajnos a félidő előtt még szépíteni tudott az ellenfél, érdekessé téve ezzel a második játékrészt is. Azonban erre a játékrészre a Kinizsi ellentmondást nem tűrően érkezett ki az öltözőből és szinte az egész félidőben kapuja elé szegezte riválisát. Mata Gyula 25 méteres lökete lehűtötte a kedélyeket, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt. Igen érdekes, látványos és rendkívül sportszerű mérkőzést sikerült megnyernie a csapatnak, begyűjtve ezzel az igen értékes három pontot.

Reménykedhetünk a hétvégi jó folytatásban, bízunk csapatainkban – Hajrá Kinizsi!

Hozzászólások: