Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 29. (péntek)

Bajnoki helyett edzőmérkőzés, győzelemmel. (archivált)

etelka-sori-palya.jpg
2013.03.17.-én 09 óra 00 kezdéssel edzőmérkőzést játszott csapatunk a Megye II. osztály 14. helyezett Gyálarét csapatával. Lássuk mi is történt.

Az MVK kezdőcsapata:

Krébesz A.,-Varga P.,-Gerebicz A.,-Kovács P.,- Valkai Z., Dr. Petrusán B., Laczi Z., Balogh T., Magyar B.,
Valkai J., Jenei Cs.

Cserék.:Horváth Z., Makra G., Vidákovics I., Laczi N., Varga G.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, az első 10-15 percben a Gyálarét birtokolta többet a labdát.

Mérkőzés elején látszott, hogy nem feltartott kezekkel érkezett a vendégcsapat a nagy múltú SZEOL pályára. Játékuknak a 7. percben majdnem meglett az eredménye, amikor a 9 számú játékosuk a hazai védők között kilépve megpróbálta átemelni Krébesz feje felett a labdát, a kapus a helyén volt
bravúrral védeni tudott.

Nem kellett sok az újabb vendég lehetőséghez, ismételten a 9.-es számú játékos lépett ki megpróbálta a kapus mellett elpasszolni, de Krébesz ismételten bravúrral hárított. Ekkor úgy nézett ki a hazai kapu bevehetetlen.

Ezek után szépen fokozatosan átvette csapatunk a mérkőzés irányítását, több lehetőség is adódott, de csatáraink nem tudták értékesíteni helyzeteiket.

26. percben csapatunk motorja Laczi Zoltán indította Petrusánt a jobb oldalon aki, védőjét lefutva hatalmas löketet indított meg a kapu felé, az első próbálkozást a Gyálarét kapus bravúrral védeni tudta de, a kipattanóra érkezett Petrusán és a kapus feje felett a hálóba passzolt 1-0.

27. percben kényszerű cserét kellett végrehajtson a hazai csapat Kovács Péter háta meghúzódott, ezért helyére Laczi Norbert állt be Gerebicz mester mellé a védelembe.

33. percben jött a pofon, egy keresztbe lőtt labda a haza védők között elszállt pont, az egyetlen veszélyes gyálaréti játékoshoz, aki köszönte szépen és begyalogolt a kapuba vele, ezzel egalizálva az eredményt 1-1 .

45. percig mezőnyjáték volt a jellemző 1-2 veszélyesebb hazai helyzettel, ám ekkor jött Magyar Béla aki David Beckhamet megszégyenítő módon tekerte a hóri horgas Laczi Zoltán fejére a labdát aki nem tudott hibázni és a vendégek hálójába bólintott 2-1.

A félidőben Gerebicz mester több helyen is változtatott Valkai Z. helyett Varga G. állt be a védelem bal oldalára, Varga P. helyett Vidákovics I. állt be a védelem jobb oldalára, továbbá játéklehetőséget kapott Horváth Z. Valkai J. helyén a támadósorban.

A második játékrészt a hazaiak kezdték, a kezdést követően 1-2 percig a vendégek nem jutottak labdához, a hazaiak amolyan Barcelona stílusban passzolgattak, és próbálták feltörni a vendégek védelmét.

Az 53. percben a nagyszerű formában játszó Petrusán húzott el védője mellett, majd adta be a labdát, mely megpattant egy menteni igyekvő vendég védőn, de így lett jó Jeneinek aki egy csukafejessel juttatta a vendég kapuba a labdát 3-1.

A 60.percben ismét jött a hideg zuhany. Egy jól sikerült kontrából a vendégek 7.-es számú játékosa 3-2-re módosította az eredményt.

A 65. percben Laczi N. lába mellett suhant el a labda, melyet a vendégek 9-es számú játékosa lekezelt, majd a kapus mellett eltolva a kapuba helyezte a labdát. 3-3.

Csapatunk 5 perc alatt mennyből a pokolba jutott, de jött a 75 perc amikor, a 16.-on buktatták Petrusánt. A labda mögé a Laczi testvérpár állt, nekifutottak majd Laczi Z. parádés módon a sorfa feje felett a pipába tekerte a labdát. Őt ünnepelte a publikum, mind a  4-5 fő skandálta a nevét. 4-3.

83. percben Horváth Z. vezethette a labdát egy az egyben a kapussal, nem tudott hibázni és ezzel beállította a 5-3.-as végeredményt.

Összességében: Jó időben, jó helyen, jó ellenféllel, jó mérkőzést játszott csapatunk és megérdemelten győzött a több kulcsjátékosát is mellőzni kényszerülő Gyálarét ellen.

Gerebicz mester véleménye a mérkőzésről.: Gratulálok a csapatomnak, jól játszottak, Hétfőn edzés!

 

A cikket Krébesz Attila készítette.