Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2019. május 23. (csütörtök)

Idénycélok, felkészülés, új játékosok. (archivált)

img-20130114-191828.jpg
2013.01.14-én megkezdte a felkészülést a Móravárosi Kinizsi Sk. csapata a 2012/2013-as idény tavaszi szezonjára.

A Móravárosi Kinizsi Sk csapata mely alig fél évvel ezelőtt alakult igen szép őszi szezont zárt. Mint új csapat derekasan helyt állt a bajnokságban és az előkelő 7. helyen zárta az őszt. A csapat vezetése a remek idényt látva a tavaszi szezonra az első 5. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. 

A fentiekhez szükséges az igen kemény felkészülés, melyet jelenleg heti két edzéssel és egy edzőmérkőzéssel látunk biztosítottnak. Az edzések fele tornatermi edzés a hideg időjárás miatt, míg a másik egy futóedzés az állóképesség  fejlesztésére. Örömmel lehet beszámolni róla, hogy az első edzésre igen tekintélyes számú, 19 fő játékos látogatott ki. Örülnénk ha ez a szám nem csökkenne.

Az erősítésekről is kell néhány szót ejteni. A szakmai vezetés alapvetően nem kívánt nagy változásokat véghezvinni a játékos keretben. A csapat gerince összeállt, ám szükséges volt még a támadó szekció erősítése. A fentiek után három igazolás tűnik eddig szinte lezártnak.

Az első igazolás az egyrészt akár a védelemben akár a középpályán bevethető Kovács Péter személyében sikerült véglegesíteni. Ő több korosztályos szegedi csapatnál is megfordult azután pedig játékvezetőnek állt amit aztán a tavalyi évben fejezett be. Ezek után döntött úgy, hogy a Móravárosi Kinizsi Sk, csapatában kíván játékosként játszani.

A második igazolásunk a megye II-es Tiszasziget SE. csapatától átcsábított Balog Tibor akinek igen tekintélyes játékosmúltja van. Játszott többek között a Első Beton futsal csapatában, majd több megye I, és megye II csapat meghatározó tagja volt. Értékes játékost sikerült így leigazolni. Sokat fog a csapat erősödni az ő játékával.

A harmadik igazolás a jelenleg megye I-es Tápé csapatától Jenei Csaba. Csaba a hírek szerint szerény ám közösségi ember. Az eddigi csapattársai csak jót tudtak róla mondani. Sajnos munkahelyi és egyéb elfoglaltságai miatt már nem tudta vállalni a megye I-es csapatok napi elfoglaltságait ám a focit nem kívánta abbahagyni. A mi csapatunk lett számár a legszimpatikusabb így minket választott, mint ahol a pályafutását folytatná és segítené a Móravárosi Kinizsi Sk.-t a kitűzött céljait elérésében.

A fentieken túl több próbajátékos is a csapattal készül, az ő leigazolásukról a későbbiekben dönt a szakvezetés.

A fentiekből jól látszik, hogy a csapatvezetés komoly célokat kíván megvalósítani a közeljövőben. A csapat nagy része a tavaszi szezonra összeállt már csak egy sérülésektől mentes kemény felkészülés kell és akkor minden csapatnak erős ellenfelei lehetünk. Időközben az egyéb tervezet célokat is sikerül elérni. Lassan elkezdődik a saját pályán építése. A kis műfüves pálya amit a legendás Csikarról neveztek el, már elkészült és használatba vehettük.Az ifjúsági csapatunk már több edzést is végzett rajta. A tavaszra tervezzük elindítani az előkészítő csapatunkat is mely szervezése folyamatban van. Szépen lassan építkezünk és haladunk előre a megkezdett úton mely végén elmondatjuk majd magunkról, hogy a megyei labdarúgás meghatározó csapatát és utánpótlás bázisát építjük. Ehhez szükséges minden csapattag, szimpatizánsunk és barátunk összefogása és tenni akarása, hogy összefogva együtt építhessünk fel egy remek klubbolt. 

Hozzászólások: