Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2019. május 23. (csütörtök)

Győzelemmel zártuk az idei szezont! (archivált)

dsc-0311.jpg
2012.11.17-én 11:00-tól a Csanádpalota II-Ambrózfalva csapatát látta vendégül a Móravárosi Kinizsi Sk. A hazaiak nem voltak túl jó vendéglátók, lássuk miért is. 

Már-már tavaszias időben a mérkőzés előtt bizakodhattak a nézők egy jó ütközetében, mivel mindkét csapat jó formában volt az elmúlt heteket tekintve. A Móraváros két, míg a Csanádpalota három forduló óta nem talált legyőzőre, így szinte biztos volt, hogy itt megszakad valamelyik csapat nyerő szériája.

A mérkőzés elején repülő rajtot vett a Móraváros. Már a 2' percben vezetést szereztek a hazaiak. Magyar Béla végzett el egy szögletrúgást amit a legmagasabbra emelkedő Krébesz Attila bólintott a léc alá. (1-0) Nem sokkal később szinte megismétlődtek a korábban látottak. A 9' percben egy bal oldali szabadrúgást szintén Magyar Béla végezett el amire ismét remekül érkezett Krébesz Attila. Védőit megelőzve vagy két fejjel magasabbra ugorva mattolta az ambrózfalvi kapuvédőt.(2-0) A móravárosi alakult ezekben a percekben messze jobban játszott. Szép passzokkal alakítottak ki több nagy helyzetet is. A 20' percben ismét Magyar Béla osztott ki egy remek labdát Laczi Zoltánnak aki a kaputól 20 méterre egy bődületes lövéssel kilőtte a bal felső sarkot.(3-0). Ezek után egy kicsit visszavett a tempóból a hazai csapat és átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek. A 27' perceben az ambrózfalvi Garán Ferenc végzett el egy szabadrúgást kb. 18 méterre a hazai kaputól. Egy remek csavarással a jobb kapufára tudta rúgni a labdát amiről aztán az addig kiválóan védő Varga László kapujába pattant a labda.(3-1) Nem hagyta ennyiben a hazai csapat. A 44' percben Vidákovics István tálalt a védők mögé, az addig is jól játszó Laczi Zoltánt hozva így helyzetbe. A csatár a kimozduló Bóna kapus mellet elhúzva a labdát az üres kapuba találva megszerezte saját második és csapat negyedik gólját.(4-1) Nem marad más hátra a félidőben csak a szünetet jelző sípszó.

A második játékrészre Gerebicz mester három cserét is kénytelen volt eszközölni. Nem lehet tudni, hogy a sok csere vagy a megnyugtató előny tudata, de összezavarta a hazaiakat. Az első félidei szép játékot nem tudták hozni. Kapkodóvá, idegesé vált a játéka a Móravárosnak. Ezt ki is használta az Ambrózfalva. Az 58' percben a vendégek játékosa Garán Ferenc kapott egy labdát egy meglehetősen lesgyanús pozícióban amivel meg sem állt a kapuig, nem tudott hibázni. (4-2). Ezek után minkét csapat egyre idegesebben játszott. A Móraváros az eredmény tartásáért míg a vendégek az egyenlítésért küzdöttek. A 86' perceben a csereként beálló hazai Martonosi buktatta a vendégek csatárát a saját tizenhatosán belül. A megítélt büntetőt Garán Ferenc rúgta aki így mesterhármast ért el a mérkőzésen, ám csapata így is vereséget szenvedett. (4-3)

Elmondhatjuk, hogy a Móraváros az első félidei mutatott ellenállhatatlan játékával tudott győzni a harcosan de pontatlanul játszó vendég Csanádpalota II- Ambrózfalva csapatával szemben.

Gerebicz Attila: Az első félidő sziporkázó játékával felőröltük az ellenfelünket. Ez nem mondható el a másik félidőről ahol szinte momentumunk sem volt. Mintha két teljesen különböző csapatat jött volna ki a meccsre. Nem kis szerencse kelet ahhoz, hogy a megszerzett előnyt megtartsuk a mérkőzés végéig. Összességében elegedet lehetek az eredménnyel hiszen oda értünk a tabella közepére. Tavasszal jöhet a folytatás reméljük sokkal szebb játékkal.

Móravárosi Kinizsi Sk. 4-3 Csanádpalota II- Ambrózfalva Gyálarét 50 néző vezete: Bujdosó, Juhász, Bálint)

Móravárosi Kinizsi Sk: Varga László, Varga Gábor, Lukovics Dániel, Sövényházi Gábor (46' Valkai János), Vidákovics István, Magyar Béla (46' Petrusán Balázs), Laczi Norbert, Gerebicz Attila (73' Tisztl Mihály), Makra Gábor (46' Martonosi Zsolt), Krébesz Attila (83' Valkai Zoltán)

Csanádpalota II-Ambrózfalva: Bóna Zsolt,Bársony László, Lopuch Zoltán (75' Balogh Roland), Zsótész Imre, Kéri László, Stranszkiy Attila(35' Dombi Norbert), Roszkos Roland, Garán Ferenc, Kolompár Lajos,Trényi Tamás, Sirovicza Norbert

Csere: Horváth Péter, Nagy Lajos

Gól: Krébesz Attila(2) Laczi Zoltán (2) illetve Garán Ferenc (3) 

Sárga lap: Laczi Norbert, Martonosi Zsolt illetve Lopuch Zoltán, Roszkos Roland, Garán Ferenc, Trényi Tamás 

Hozzászólások: