Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 28. (csütörtök)

Gyötrelmes győzelem. (archivált)

labda-s-halo-2.jpg

2012.10.21-én Maroslelére látogatott a 10. fordulóban Móravárosi Kinizsi Sk.

Maroslele Se 1-3 Móravárosi Kinizsi Sk.  Maroslele 50 néző Vezette:Kasza L (Éberhart, Kozák)

Maroslele Sk: Török, Domokos(84' Balogh), Gera, Németh, Horváth Gy., Gajda (46'Széll), Kővágó, Buza( 65' Kővágó), Megyeri (46' Nagy) , Papp (53' Horváth T), Szabó

Csere: Papp.

Móravárosi Kinizsi Sk.: Varga L., Varga P., Laczi N., Gerebicz A., Valkai Z., Magyar B. (71' Tisztl), Laczi Z., Martonosi Zs.(49' Vidákovics), Lukovics D., Krébesz A., Valkai J., 

Csere: Sövényházi G.

Góllövők:27' Valkai J, 36', 74' Krébesz 76' Gera

Langyos tapogatózással kezdték a mérkőzést a csapatok ám nem sokkal később már mezőfölénybe is került a vendég együttes. Sorra dolgozták ki a szebbnél szebb támadásokat, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. Egészen a 27' percig kellet várni a vendégek első góljára. Ekkor Laczi Zoltán jobb oldalról beadott szögletére a hosszú saroknál Valkai János ugrott a legmagasabbra és bólintott Török Valetin kapujába, ezzel vezetést szerezve a móravárosi csapatnak.

A vendégeknek ez nem volt elég és továbbra is támadások egész sorát vezették. A 36' percben egy remek szóló után Krébesz Attila a tizenhatos és alapvonal sarkánál találta magát ahonnan felnézve remek meglátással vette észre a kimozduló hazai kaput védő Törököt akit becsapva annak feje felett a hosszúba eltekert labdával mattolta is. Immár két gólos vendég vezetést könyvelhetett el a játékvezető.

A bekapott két gól felbőszítette a hazai csapatott, aki ezek után többször is ziccert hibáztak de félidőig nem tudtak szépítő találatot szerezni.

A fordulást követően a Móraváros visszavett a lendületből. A maroslelei alakulat ezt kihasználva többször is jól játszotta át a vendég védelmet de a szépítő találat még váratott magára. Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. A nem sokkal korábban csereként beálló Vidákovics István remekül hagyta le védőjét a bal oldalon majd centerezett a üresbe érkező Krébesz Attila elé aki 6 méterről nem tudott hibázni. Ezzel már három gólosra növelve csapata míg két gólra növelte saját találatai számát.

Gyorsan jött a csattanós válasz a 76' perceben a hazai Gera engedett el egy löketett majd 25 méterről, a talaj egyenetlensége megtréfálta az addig jól teljesítő vendég kapuvédő Varaga Lászlót aki kénytelen volt maga mögé nyúlni és a hálóból kiszedni a bőrgolyót. Ezzel szépített a Maroslele.

A maroslelei csapat ezek után a foci helyett inkább a móravárosi játékosokkal kezdett el foglalkozni. Több mondhatni brutális, nem labdarúgó pályára való  belépőt is megengedtek maguknak, ám a vaj szívű Kasza sporttárs ezeket mind figyelmen kívül hagyva még csak figyelmeztetésben sem részesítette a vétkes játékosokat. A hátra lévő percekre ez igen rányomta a bélyegét. Sajnos a mérkőzés ezen szakaszában a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán és csak a szerencsének volt köszönhető hogy nem lett komolyabb sérülés az összecsapás végén.

Összefoglalva: A renget ziccert kidolgozó vendég együttes megérdemelten nyert a néha remekül de borzasztó szabálytalan Maroslele otthonában. 

Gerebicz A.: Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, Ezen kívül sok pozitívumot nem is tudok elmondani. Gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést és már a következő bajnokira kell koncentrálni.