Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 29. (péntek)

Műfüves pálya épül Móravároson (archivált)

gyep.jpg
Az MLSZ országos pályaépítési programjának egyik fontos szegedi állomása volt az a két csütörtöki bizottsági ülés, ahol egyhangúlag támogatta mindkét testület azt az MLSZ és önkormányzat közötti szerződéstervezetet, mely alapján Móravároson egy új, műfüves futballpálya épülhet.

A vagyongazdálkodási és a pénzügyi bizottság is támogatta az MLSZ pályaépítési programjához kapcsolódó önkormányzat és a szövetség között létrejövő szerződést, melynek értelmében a társasági adókedvezményeknek köszönhetően 28 millió forintból új, műfüves pályát kap Móraváros, a Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpont területén.

„Napokon belül elkészül a megyében két 105×60-as méretű nagypálya, az egyik Mórahalmon, a másik Algyőn és egy 20×40-es kispálya Üllésen. Ehhez a programhoz most csatlakozott Szeged is, az üllésihez hasonló pálya megépítésével. Amint megtörténik a labdarúgó-szövetséggel a szerződés aláírása, és az önerő utalása, akkor 28 millió forinttal gazdagodik Szeged város sportélete – ez a fejlesztés az utánpótlás-nevelést és a tömegsportot fogja szolgálni. Mindez többek között azért is fontos, mert abban az infrastrukturális helyzetben, amelyben megyénk labdarúgása van, minden lehetőséget és pályaépítési programot ki kell használni. Ha hasonló ütemben halad majd az ügy, mint a két bizottsági ülésen, akkor másfél hónapon belül a Csongrád megyei labdarúgás 100 éves évfordulóját négy új műfüves pályával tudjuk megünnepelni. Szeretném megköszönni a politikusoknak azt a felelősségvállalást, amit pártszínektől mentesen tettek, és támogatták a szegedi beruházást” – nyilatkozta a SzegedMa portáljának Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója.