Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. április 19. (péntek)

Móravárosi Kinizsi – Makó III. Összefoglaló (archivált)

labda-kezekkel.jpg
Móravárosi Kinizsi – Makó III. 1-1 (0-1). Gól: Martonosi Zs., illetve Dancsi I.

Móravárosi Kinizsi:

Krébesz, Varga P (Bába M. 65'), Lukovics D, Makra,  Laczi Z, Vidákovics I, Valkai J, Martonosi Zs (1), Laczi N. Valkai Z., Gerebicz A.

Cserék:Bába M; Krékity, Koncsek T; Borbély T.

A mérkőzést jobban kezdte a vendég Makó gárdája, aki a mérkőzés első 20 percében fölényben játszott, a végig hősiesen védekező Kinizsi ellen. A Makó színeiben játszó Dancsi I. remek emelésével a vendégek szereztek vezetést az első félidő derekán. Ezek után a mérkőzés kiegyenlítetté vált. Helyzetek voltak itt is és ott is. Csupán a gól a hiányzott a mérkőzésről. A félidőben így a vendégek vonulhattak nyugodtabban szünetre. Gerebicz Attila a hazai csapata edzője rendezte a sorokat. A pályára visszatérve átvette a kezdeményezést a Móraváros. Több helyzet is adódott a Kinizsi támadó szekciója előtt, de a pontos befejezésbe mindig hiba csúszott. A mérkőzés második félideje arról szólt, hogy a Kinizsi támadott a Makó védekezett. A nagy rohamoknak aztán a 75 percben meg is lett az eredménye. A vendég kapu előtt kialakult tömörülésre érkezett Martonosi Zsolt aki remek gólt szerzet 10 méterről. Ezek után a játék ismét kiegyensúlyozottá vált. A 91 percben a lefújást megelőzően a Makó megszerezhette volna a mindet eldöntő találatot, de ebben Laczi Norbert akadályozta meg őket, aki a testi épségét sem sajnálta és önfeláldozóan  a gólvonalról tisztázott. Így a két csapat osztozkodni kényszerült a pontokon.

A Móravárosi Kinizsi így értékes egy pontot szerzett az idáig veretlen és listavezető Makó ellen. 

Edzői értékelés: A nyögvenyelős első félidőt követően a csapat feljavult, ami a gólban is megmutatkozót. Ezek után lehetőségünk volt megszerezni a vezetést is de sajnos ez nem jött össze. Igazságos döntetlen volt így. Gratulálok a csapatomnak a lelkes játékért.