Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 28. (csütörtök)

Bronz-és bravuros játák a Marika kupán (archivált)

kinizsi-st-mihaly12-gs.jpg

Az újjáalakult Móraváros bemutatkozása kiválóan sikerült a 43.  MARIKA Kupán.

Az elődöntőt ugy vesztettük el,hogy végig uraltuk a mérkőzést, büntetőt rontottunk.

A Szegedma tudósítása előtt azon vélemünyknek adunk helyt,hogy ez a csapatnagyon szép idény elött áll.A Szabadság téren megrendezett Marika-kupa ezúttal is nagyszerűen szolgálta a részt vevő szegedi együttesek felkészülését.

A Víziközmű-Alsóváros megye III-as csapata és “mindenese”, Tóth “Pipu” István ezúttal is sikerrel rendezte meg a hagyományos Marika-kupát. A szombati forráságban négy szegedi gárda mérte össze tudását. Az első elődöntőben a “házigazda” 1-0-ra verte a szomszédos városrész újjáalakult egységét, a Móravárosi Kinizsit, a folytatásban pedig az FK 1899 Szeged vegyes ugyancsak 1-0-ra a Szentmihályt. Érdekesség, hogy az alulmaradók egy-egy tizenegyest elrontottak… A győztesek a döntőben, míg a vesztesek a 3. helyért folytathatták délután.

A bronzcsata igazi gólparádét és kiegyenlített ütközetet hozott. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget, következhetett a büntetők, ezeket pedig a móravárosiak rúgták jobban, így a Kinizsinek sikerült legyűrnie a szentmihályiakat. A fináléban szintén nagyszerű mérkőzéssel örvendeztették meg a labdarúgás barátait a felek. Az FK 1899 Szeged az első félidőben vezetést tudott szerezni az Alsóváros ellen, míg a második játékrészben mindkét háló egy-egy alkalommal zörgött, így a kék-feketék 2-1-es diadallal, megérdemelten hódították el az első helyet sok néző előtt.

A 2012. évi (43.) Marika-kupa eredményei:

Elődöntők:

Víziközmű-Alsóváros – Móravárosi Kinizsi 1-0
FK 1899 Szeged – Szentmihály PSE 1-0

A 3. helyért:

Móravárosi Kinizsi – Szentmihály PSE 3-3, tizenegyesekkel a móravárosiak diadalmaskodtak

Döntő:

FK 1899 Szeged – Víziközmű-Alsóváros 2-1 (1-0)
FK: Vér – Fodor, Gonda, Burzon Ma., Gyurkovics, Nagy, Kálmán, Kaiser, Burzon Má., Herczeg, Tóth D. Csere: Becsei, Keresztúri. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Alsóváros: Szécsi – Kis Z., Martonosi, Kéri, Szántai, Daróczi, Hüvös, Müller, Csúcs, Polyák, Farkas. Csere: Csehó B., Csehó Zs., Szabó, Pipicz, Tóth. Vezetőedző: Kiss Ferenc.
Gólszerzők: Kálmán, Gonda, illetve Csehó B.

Játékosaink:

Varga László,Varga Gábor,Kránicz Tamás,Varga Pál Pázsi Milán,Lukovics Dániel,Vidákovics István,Sövényházi Gábor,Krébesl Attila,Laczi Zoltán,Gerebicz Attila,Martonosi Zsolt,Lippai Zsolt,Valkai János,Makra Gábor,Laczi Norbert, Baji Zsabolcs