Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2019. május 23. (csütörtök)

Felkészülési mérkőzés Tiszasziget csapata ellen (archivált)

foci1.gif
A keddi edzés helyett Tiszasziget csapatával játszottuk le soron következő felkészülési mérkőzésünket. Annak reményében szerveztünk edzőmérkőzéseket edzés helyett, hogy hátha többen eljönnek mint az edzésre. Hát sajnos ez nem a legjobban sikeredett, mivel csak 12 fővel utaztunk el Tiszaszigetre.

A következő összeállításban kezdtük a mérkőzést:

Kertész N. - Varga P. - Gerebicz A. - Laczi N. - Dr. Thurzó B. - Dr. Petrusán B. - Laczi Z. - Szeri L. - Varga G. - Jenei Cs. - Valkai J.

Egyetlen egy cserénk Vidálkovics I. volt, aki betegeskedett a héten, valamint nyaralásból nem rég tért vissza.

A csapattól egy tisztes helytállás kértem. A védekezésre figyeljünk jobban oda, mivel az elmúlt mérkőzéseken eléggé sok gólt kaptunk. Mind két félidőben volt egy egy ivószünet. A Tiszasziget csapata játékvezetőt kért a mérkőzésre.

Az első félidőben a hazai csapat vezette a támadásait sorra ellenünk. Ők irányították a mérkőzést több kapufáig és helyzetekig is eljutottak, azonban a végén mindig egy kis hiba csúszott a játékukba. Azonban ha nálunk volt a labda, valamint labdaszerzésekből több ígéretes támadást vezetünk, helyzetekig eljutottunk. A bíró látványosan a hazai csapat javára ítélt, de ez az első félidőben még annyira nem zavarta csapatunkat, mert a félidőben gólt eredményező szituációban csöndben maradt a síp. A 44. percben három támadóval, kettő védővel szemben támadtunk, amikor is Valkai J.-hez került a labda. De Valkai J. már nem elsőre eladta az ellenfél 16-osánál a labdát, amiből az ellenfél kontra támadást vezetett. Úgy áthozták a középpályán és a védelmen a játékszert, hogy senki sem alkalmazott technikai faultot vagy szerelte volna az ellenfél támadóit, így ajtó-ablak szituációig kijátszották és megszerezték a vezetést 1-0.

 

A szünetben rendeztük sorainkat, majd elkezdődött a második félidő. Az ellenfél 20 percenként cserélte játékosait, míg nálunk Vidálkovics I. váltotta Varga G. sérülés miatt. A második félidő elején rögtön gólt kaptunk Laczi N. szokásos csele nem jött be, eladta a labdát utolsó emberként, amelyből a hazai csapat megszerezte második gólját 2-0.

Ez követően büntetőt kaptunk. Az egyik támadónkat karolták át hátulról, amely miatt nem tudott kapura fordulni. Dr. Petrusán B. értékesítette is a büntetőt 2-1.

A félidő feléig még két említésre méltó esemény volt. Az egyik az, hogy ellenfél ismételten gólt rúgott 3-1, majd erre válaszolva Laczi Z. egy ígéretes összjáték után úgy 20 méterről rálőtte a kapura a játékszert, amelyből gól lett és megszerezte csapatunk második gólját 3-2.

Az ivószünetet követően, mintha teljesen másik két csapat jött volna fel a pályára. A mérkőzéshez hozzá tartozik, hogy csapatunk, majd, hogy nem csere nélkül 40 fokban igen csak elfáradt, de amit a bíró ezt követően művelt a pályán az sem volt semmi. A mi támadásainkat rendre lesnek intette, míg a hazai csapat számára, szinte az összes támadásukat tovább engedte, amelyből persze be is találtak. Amíg a vendég csapat védője hátulról becsúszik az ellenfélre, azt a bíró befújja, de ha a hazaiak védője rácsúszik hátulról a 16-oson belül a ziccerben lévő vendég támadóra azt tovább engedi. Ezek a kis bírói tévedések miatt is alakult ki a végeredmény azaz a 7-2 a hazai csapat számára.

Volt a két csapat között különbség ez tény, de nem ennyi. Egy reális eredmény egy 5-3 lett volna a hazai csapat számára.

Azt gondolom nincs miért csalódnunk, helytálltunk és hasznosabb volt, mintha egy fél tucat emberrel edzésen lettünk volna

Hozzászólások: