Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2020. július 05. (vasárnap)

"Ólomlábas" felkészülési mérkőzés (archivált)

images.jpg
Csapatunk lejátszotta idei második felkészülési mérkőzését az igen szimpatikus játékot játszó Újszentiván csapata ellen.

Egy kis előzmény: A szerdai mérkőzésen pályára lépő játékosok közül 80% részt vett a mérkőzés előtti tréningen, ahol a játékosok igenis kihajtották magukat. Ez már a mérkőzés előtti bemelegítésnél is látszódott, hogy fáradtak az izmok, de ezek az apró kis dolgok csak is a bajnoki mérkőzésre való felkészülést szolgálják.

Az első félidő:

Kertész N. - Varga P. - Sövényház G. - Lukovics D. - Varga G. - Dr. Petrusán B. - Gerebicz A. - Makra G. - Szeri L. - Magyar B. - Jenei Cs.

A mérkőzés első perceiben az újonnan igazol Szeri L. szerzett vezetést. Két védő mellett kibújva jobb külsővel eltekerte a játékszert a rövid alsóba a kapus mellett 0-1.

Ezen gól után mindenki azt gondolhatta, hogy megismétlődik a tavaszi bajnokin nyújtott kimagasló játék, ahol is 5-0-ra a Kinizsi diadalmaskodott az Újszentiván csapata ellen. Akik viszont ezt gondolták tévedtek. A mérkőzés első 15 percében a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaik egy-két kontra támadását leszámítva. De az ezt követő 20 percben már megint elő jött a jó szokásunk, hogy kihagyunk a félidő közepén, nem úgy passzolunk, ahogy azt tettük előtte. Ennek következménye lett, hogy a hazai játékosok sorra dolgozták ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteiket, amelyből kettőt sikerült is értékesíteniük 2-1.

A mérkőzés ezen szakaszához hozzá tartozik, hogy nem a vendég játékosokon múlt, hogy nem vezet többel a hazai gárda. Ezt csak is a hazai oldalon tudják, hogy hogyan hagyták ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket. A Kinizsi részéről a mérkőzés ezen időszakában egyetlen egy sajnálatos momentum említhető meg. Makra G. helyére Valkai J. állt be, mivel Makra G. combja meghúzódott.

A félidő végén az utolsó 10 percben ismételten feléledt a vendég gárda. Először a Magyar B. lövése pattant le egy hazai játékosról, így a labda pont Szeri L. elé pattant, aki igazítás nélkül ismételten jobb külsővel, de most a kapus mellett a jobb felsőbe tekerte a labdát 2-2.

Végül az utolsó percben egy szöglet után Valkai J. elé pattan a labda, aki lemásolva Szeri L. előző gólját igazítás nélkül, de bal belsővel a hosszú felsőbe emeli a labdát a kapus felett 2-3. A játékvezető ezt követően le is fújta a félidőt.

A második félidő:

Cserékre került sor. Jenei Cs. helyett, Krébesz A., Varga P. helyett, Valkai Z. és Szeri L. helyett, Kovács p. állt be.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abba hagytuk. A második félidő első 25 perce a vendég csapaté volt. A hazaiak ekkor is, mint ahogy az első félidőben egy két kontra támadást vezettek.

Először egy Lukovics D. - Gerebicz A. - Lukovics D. kényszerítő után Lukovics D., úgy 25 méterről kilövi a hosszú felsőt 2-4.

Majd Gerebicz A. kiíveli a játékszert a jobb  szélre Dr. Petrusán B. elé, aki átvétel után tol rajta egyet, majd a középen érkező Krébesz A. elé tálal, aki közelről a levegőben jobb belsővel behelyezi a labdát a kapuba 2-5

Ezt követően egy igen sajnálatos esemény következett. Krébesz A. egy neki szánt indításra indult meg, de egy rossz lépést követően a térde megroppant, ennek következtében a földre esett. Mentőt kellett hozzá hívni. Helyére Jenei Cs. érkezett, valamint Szeri L. váltotta Lukovics D.és Varga P. váltotta Varga G. Szerencsére Krébesz A. jól van, ha minden igaz az elsődleges vizsgálatok alapján nem ment ki a térde és nincs szalagszakadása sem. Reméljük minél hamarabb felépül az igen aggilis támadó.

A Kinizsi ezt követően folytatta a gólgyártást. Valkai J. kapta meg a labdát a 16-os környékén és a pattogó labdát jobb belsővel a kapus fölött átemelte 2-6. Majd egy indítást követően a kilépő védők között Jenei Cs. veszi át ballal a jobb lábára a labdát és elgurítja a bal alsóba a kapus mellett 2-7.

A mérkőzés hátralévő szakaszában az Újszentiván csapata uralta a játékot. A Kinizsi elfáradt, ki jött a játékosokon a terhelés. A hazaiak sorrá dolgozták ki a 100 % helyzeteket, amelyből még 3 belőttek ezzel beállítva az 5-7 végeredményt.

A mérkőzés képe, a mutatott játék és a két csapat által kidolgozott helyzetek alapján egy igazságos döntetlen lett volna a reális eredmény. De mint tudjuk a labdarúgás nem erről szól, aki több gólt rúg az nyer. Köszönjük az Újszentivánnak ezt a nagyszerű edzőmérkőzést. Úgy gondolom igenis számolni kell ezzel a fiatal, tehetséges gárdával a szezonban, akik sok borsot törhetnek a későbbiek során az ellenfelekre.

Üde szín folt volt az új csapatában első mérkőzésén bemutatkozó  Szeri L. játéka.

 

 

Hozzászólások: