Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. május 15. (szerda)

Hivatalos Közlemény!

.7725
Móravárosi Kinizsi Sk. Hivatalos közleménye a UTC II.-Móravárosi kinizsi Sk II Tisza-Maros csoport 13. fordulójában történt incidensről.

A fent nevezet mérkőzés kezdésére a Móravárosi Kinizsi Sk. II-es csapata az előírt létszámban, érvényes játék és sportorvosi engedéllyel, mindenben a szabályoknak megfelelően megjelent, mivel bíztunk benne, hogy egy szoros, izgalmas mérkőzést játszhatunk az UTC II-es csapata ellen.

Az ellenfél, az UTC II-es csapata a kezdésre 10 emberrel állt fel, mivel az egyik játékosuk sportorvosija lejárt és a játékvezetők nem engedték pályára lépni. A kezdést követő kb 5. percében jelentkezett játékra egy másik UTC játékosuk, így 11 fővel folyatták a játékot. A később érkező játékost a beállása előtt az 1-es számú játékvezető igazoltatta, majd engedte, hogy pályára lépjen. A Móraváros egyik játékosnak feltűnt, hogy a később érkező UTC játékost nem a valódi nevén szólítják társai. Ez gyanússá vált és ezen gyanút jelezte is az 1-es számú asszisztensnek. Az előbbiek miatt edzőnk kérte, hogy a szünetben megnézhesse a később érkező UTC játékos igazolását, melyre a szabályok lehetőséget adnak.

A szünetben edzőnk kérését csak többszöri felszólításra volt hajlandó az UTC megtenni. Itt derült ki, hogy a később pályára lépő játékos nem azonos azzal,  aki játékengedélyben szerepel és a jegyzőkönyve be lett írva. A játékvezetők a játékengedélyt bevonták és megtagadták a személytől, hogy a továbbiakban a mérkőzésen pályára lépjen. Ekkor már több UTC játékos is kikelt magából, hogy miért ezzel foglalkozunk, miért nem focizunk, és miért akadékoskodunk és miért nem engedjük, hogy játsszon a személy. Nyilván mivel ez egy hivatalos mérkőzés a CSLSZ szervezésében, ebbe mi nem mehettünk bele, és játékvezetők sem engedték ezt meg. Ekkor kértük, az UTC csapatát, hogy ha kell akkor 10 ember álljon ki és ha már kiderült a „turpisság” viseljék méltó módon annak következményeit. Ezt el is fogadták, így visszatértek a második félidőre.

A második játékrész kezdése előtt ismét 11 fő UTC játékos állt ki ellenünk, úgy hogy ismét csapatba állították azt a személyt akit a mérkőzés előtt a játékvezetők nem engedtek pályára lépni, mivel nem volt érvényes sportorvosi engedélye. Ezt a Móravárosi játékosok jelezték a játékvezetőknek. A játékvezetők utasították a UTC játékosát, hogy hagyja el a pályát, mivel a szabályok nem engedik meg, hogy érvényes sportorvosi igazolás hiányában pályára lépjen. Ekkor az UTC játékosok egy része azt mondta, hogy nem hajlandó így játszani, és sértődötten levonultak. A mérkőzést mivel az UTC levonult,  a játékvezetők beszüntették. 

Megjegyezni kívánjuk, hogy Kiss Máté edző úr, többször is megsértette a játékszabályok tisztaságát és a fairplay szellemiségét amikor engedte hamisan játszani játékosát, majd felelőtlenül pályára engedte azon játékosát is,  aki nem rendelkezett sportorvosi igazolással. Ha valami baj történt volna a játékossal akkor ki lett volna a felelős érte? Akkor is az a csapat aki szólt érte? Kiss Máté edző urat a fegyelmi bizottság elmarasztalta mivel bizonyítottnak látta a fentiket, ez tény. A kiszabott büntetést mi is sokkaljuk, ám nem mehetünk el szótlanul a sajtóban megjelent megnyilvánulása mellett.

Véleményünk szerint, egy az utánpótlásban dolgozó szakember minden körülmények között a rábízott fiataloknak elsősorban példakép kell hogy legyen. Nem tisztünk megítélni, hogy Kiss úr milyen edző, de reméljük a kezei alatt felnövő labdarúgó palánták érdekében, hogy tanult a hibájából és jövőben nem követ el hasonló cselekményt és tiszta lelkiismerettel küldheti pályára fiait.

Sajnáljuk Kiss úr azon kijelentését miszerint a Megye IV-es bajokság sportérték nélküli, időpocsékolás, futballellenes és káros. Ő maga mégis a bajnokságban 12 alkalommal játszott itt és vezette csapatát, érdekes módon akkor nem voltak ilyen érzései a bajnoki osztállyal kapcsolatban. Itt jeleznék, hogy ezen megnyilvánulását kikérjük a megye összes azon játékosának nevében akik ebben a bajnokságban sportolnak. Nem gondolnánk, hogy bármivel is kevesebb érnének az itt játszó sporttársak. Nem mindenki teheti meg, hogy magas szinten játsszon. Mindenkinek joga van, hogy ezt a gyönyörű sportot, amit mi labdarúgásnak hívunk, a szabályoknak megfelelően a játék szeretettért a fairplay szelemében játszuk. Kívánjuk, hogy az edző úr is találja meg ezen sport szépségét oly módon, hogy annak szabályit is betartja, fiaival betartatja.

Munkájához jó egészséget  kívánva:

Móravárosi Kinizsi SK.