Móravárosi-Kinizsi SportKör
Friss hírek:
2024. március 29. (péntek)

Gőzerővel (archivált)

moravarosi-kinizsi-itb-6.jpg

A Szegedma.hu nyomán.:

A megye III. következő szezonjára készülő újjáalapított együttes szakmai munkáját a Tisza Volán SC korábbi erőssége, az NB III-as múlttal rendelkező Gerebicz Attila, Móraváros körzeti megbízottja irányítja.

2012. július 7-ét már most érdemes beírnia a naptárába minden sport- és futballszerető szegedinek! Ekkor játssza első hivatalos nagypályás mérkőzését az újjáalakult Móravárosi Kinizsi felnőttcsapata a Szabadság téren, a legendás Marika-kupa keretében. Az ellenfél pedig – a Tóth “Pipu” Istvánnal történt megegyezés értelmében – nem is lehetne más, mint a Víziközmű-Alsóváros gárdája.

Csorba Ágnes, a móravárosi klub elnök asszonya nem csak erről számolt be a SZEGEDma.hu-nak, hanem számtalan friss, ropogós hírrel is szolgált. “Utánpótlás-labdarúgóink két hete tréningeznek, 35 fő gyűlt össze. A felnőttek múlt csütörtökön a Szabadság téren kezdték meg a munkát (képeink az első edzésen készültek – a szerk.). Becsülettel végigdolgozzuk majd az egész nyarat, hogy minél jobb állapotba kerüljünk a Marika-kupára, illetve a megye III-as bajnokság augusztusi rajtjára. Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy a pályaépítés híre egész Móravárost megmozgatta. Egy helyi vállalkozó a pálya szomszédságában található, korábban kisebbségi házként funkcionált épületet és egész területét példának okáért ingyen a rendelkezésünkre bocsátotta. Ez nagyban növeli a fejlesztési lehetőségeinket, különösképpen, mivel a terület egy része jó minőségű betonnal borított, tehát gyakorlatilag ingyen jutottunk hozzá a megfelelő parkolóhoz. Köszönet érte!” – fejtette ki a sportvezető.

Mint megtudtuk, meglepő módon egy női csapat megszervezésére is komoly igény mutatkozott a városrészben, az egyesület pedig természetesen nyitott a kezdeményezésre. Így éppen június 4-én délután találkoznak először a lányok, akik a tervek szerint az augusztustól induló 7+1-es keresztpályás bajnokságba neveznek majd.

Vissza azonban végül a formálódó megye III-as felnőttgárdához! Gerecz Péter szakmai alelnök támogatása mellett Móraváros körzeti megbízottja, Gerebicz Attila játékos-edzőként vezényli a munkát. Az első foglalkozáson rajta kívül Varga László, Krékity Iván, Bába Mihály, Varga Pál, Krébesz Attila, Varga Gábor, Paksi Milán, Sövényházi Gábor, Vidákovics István és Terhes Norbert vett részt, ők alkothatják majd az alakulat gerincét, de természetesen még további játékosokkal is kiegészül a keret. Ami Gerebicz Attilát illeti, a 23 esztendős kőkemény sportember a 2008/2009-es szezonban több alkalommal is lehetőséget kapott a Tisza Volán SC Szeged NB III-as csapatának, azt követően pedig Balástyán megye I-ben rúgta a bőrt. Minden szempontból jó kezekben van tehát Móraváros!